Novosti › Vijesti i zbivanja

Jezik pozivnica

U organizaciji Katedre za staroslavenski jezik i hrvatsko glagoljaštvo Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mariboru 20. rujna 2019. s početkom u 9 sati održat će se međunarodni znanstveni skup Jezik hrvatskih protestantskih izdanja u kontekstu hrvatskih i europskih književnojezičnih koncepcija XVI. stoljeća.

U Dubrovniku će se od 19. do 30. kolovoza 2019. održati 48. seminar Zagrebačke slavističke škole.

Ovogodišnja će se jezikoslovna, književnoznanstvena i kulturološka predavanja koncentrirati oko teme »Emocije u hrvatskome jeziku, književnosti i kulturi«. Detaljan program Seminara nalazi se ovdje.

Prof. dr. Dragutin Rosandić, umirovljeni redoviti profesor Odsjeka za kroatistiku, preminuo je u nedjelju 5. svibnja u dobi od 88 godina. Osnivač je naše Katedre za metodiku hrvatskoga jezika, prve katedre za metodiku na Sveučilištu u Zagrebu, i njezin predstojnik do odlaska u mirovinu 2000. godine. 

Poštovani!

Klub studenata kroatistike SKUP sve vas srdačno poziva da svojim dolaskom uveličate prvu međunarodnu K(r)onferenciju! Program će se održati 3. i 4. svibnja 2019. u Dvorani I Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dođite i podržite našu prvu, ali raznoliku, pametnu i zanimljivu K(r)onferenciju.

Veselimo se vašem dolasku!
Klub studenata kroatistike SKUP

Program K(r)onferencije možete preuzeti ovdje

  1. Stipendije za postdoktorska istraživanja u trajanju od jednog ili dva semestra (5 ili 9 mjeseci)
  2. Stipendije za preddoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra (9 mjeseci; uvjet: akademski naziv magistra znanosti ili upisan doktorski studij u Hrvatskoj).

Rok za prijavu: 10. svibnja 2019.

Više informacija

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za ak. god. 2018/19. Pravo natjecanja imaju svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Professor emeritus Josip Silić, zaslužan član našega Odsjeka, preminuo je danas prijepodne u 86. godini života. Posljednji ispraćaj našega dragog profesora bit će na zagrebačkom Krematoriju u ponedjeljak 4. ožujka u 10:40.

Neka mu je vječna slava i hvala!

Dragi studenti,

obavještavamo vas da je objavljen Natječaj za sufinanciranje studentskih projekata za kalendarsku godinu 2019. Prijave na natječaj predaju se do zaključno 15. ožujka 2019. godine.

Profesor Marko Samardžija, zaslužan član našega Odsjeka, preminuo je danas prijepodne u 72. godini života. Posljednji ispraćaj našega profesora bit će na zagrebačkom Krematoriju u petak 22. veljače u 10 h.

Neka mu je vječna slava i hvala!

Nagradu Fakulteta "Franjo Marković" ove je godine dobila grupa studentica diplomskog studija kroatistike koju čine Ana Alviž, Marina Maretić, Martina Mišić, Ruža Radoš, Francesca Sammartino, Maja Vrkić i Nikolina Vrkić, i to za radionicu Intertekstualne veze: franjevačke kronike – Andrić – Mlakić koju su vrlo uspješno održale u Sarajevu 1. prosinca 2017. na međunarodnoj znanstvenoj manifestaciji Dani franjevačke kulturne baštine.