Novosti › Vijesti i zbivanja

Objavljen je drugi krug Natječaja za sufinanciranje studentskih projekata za kalendarsku godinu 2018.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2017./2018. Studenti koji se žele odazvati dužni su do petka, 4. svibnja 2018. do 16 sati prijaviti rad na mrežnim stranicama Sveučilišta. U okviru prijave rada njihov je mentor dužan do istog roka u odgovarajući obrazac unijeti obrazloženje po čemu predloženi rad udovoljava kriterijima izvrsnosti.

Odjel za književnost Matice hrvatske poziva na tribinu Ex cathedra u petak, 13. travnja 2018. god. u 18,30 sati, u Maloj dvorani Matice hrvatske (Strossmayerov trg 4). Gost tribine je prof. dr. Krešimir Bagić, a razgovor će voditi Petra Tafra i Borna Treska.

Pozivnica

Portal Stilistika, koji uređuju članovi Katedre za stilistiku, objavio je tri nove e-knjige: Izabrane stilističke spise Krunoslava Pranjića, O britkosti. Filološko paljetkovanje po 2017. Ivana Markovića i Šrajbenzi spiku. Stilovi hrvatske žargonske i žargonizirane proze 1990-ih i 2000-ih Nikole Košćaka.

Ove godine bit će održana 8. konferencija mladih slavista na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Loránda Eötvösa u Budimpešti. Sve informacije i prijavnica nalaze se niže.

Poziv na sudjelovanje

Prijavnica

Preporuka

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Prva svitlos Tomislava Bogdana u četvrtak, 15. ožujka 2018. u 13 sati u Velikoj dvorani Matice hrvatske.

Pozivnica

Odsjek za kroatistiku u Zagrebu i Odjel za kroatistiku u Zadru bili su organizatori, u suradnji s HAZU, znanstvenog skupa o Vili Slovinki Jurja Barakovića te su izdali zbornik radova s toga skupa. Promocija Zbornika održat će se u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta u srijedu, 14. ožujka u 12 sati.

Pozivnica

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 10. do 12. svibnja 2018. godine održat će se sedma Studentska lingvistička konferencija – Stulikon.

Cilj je Stulikona povezivanje studenata jezika i jezikoslovlja u našoj regiji, a time i uspostavljanje međunarodnog studentskog prostora koji omogućava djelovanje izvan vlastitih fakulteta, sveučilišta i država. Poziv na sudjelovanje namijenjen je svim studentima koji se bave jezikom u okviru raznih znanstvenih disciplina.

Uredništvo časopisa Jat poziva sve studente na slanje svojih radova za objavu u časopisu studenata kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

U organizaciji Katedre za stilistiku u petak (23. 2) održat će se znanstveni kolokvij Jezik in fabula na kojemu će izlagati stručnjaci s triju hrvatskih i jednog poljskog sveučilišta.

Kolokvij počinje u 10 sati, a odvijat će se u dvorani A 309. Svi zainteresirani su dobrodošli.

Program (PDF)