Novosti › Vijesti i zbivanja

Pred prepunom dvoranom D-IV u zajedništvu kroatista i rusista i u okviru Festivala M&M: Mićini dani u Zagrebu, posvećenog i našoj dugogodišnjoj vanjskoj suradnici profesorici Miri Muhoberac, održano je koncertno izvođenje Bijelih noći F. M. Dostojevskoga u adaptaciji i dramatizaciji upravo Mire Muhoberac i režiji Vesne Muhoberac.

Kolokvij će se održati 14. prosinca 2023.

Program

Na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 16. i 17. studenoga 2023. održao se Osmi međunarodni znanstveni skup  Hrvatski kao ini jezik – VIII. HIDIS.

28. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održavala se od 9. do 11. studenoga 2023. na Zagrebačkome velesajmu. Drugoga dana Smotre Odsjek za kroatistiku Filozofskoga fakulteta predstavio je program studija zainteresiranim maturantima.

Okrugli stol Kroatistika na Sveučilištu Ivana Franka u Lavovu – 25 godina održat će se 20. listopada 2023. u 11 sati u D-IV na Filozofskome fakultetu u Zagrebu, tj. istovremeno (u 12 sati) u Sveučilišnom muzeju u Lavovu. Dvije će lokacije biti mrežno povezane.

Program (PDF)

Portal Stilistika.org objavio je četiri nove e-knjige u tri formata (HTML, EPUB, PDF). To su: „Bu kaj?“ Ivana Markovića, „Tjeram krdo riječi“ Tvrtka Vukovića, „Suvremeni naš književni jezik“ Ljudevita Jonkea te „Jezik i umjetnički izraz Augusta Šenoe“ Vatroslava Kalenića.

Od 28. do 30. rujna 2023. Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu organizira znanstveni skup u povodu 100. obljetnice smrti hrvatskoga slavista svjetskoga ugleda.

Program skupa

Od 28. do 30. rujna 2023. održat će se Međunarodni znanstveni skup Dani Stjepana Babića u Zagrebu i Oriovcu. Filozofski je fakultet jedan od organizatora.

Programska knjižica

Dana 15. rujna 2023. na Filozofskom će se fakultetu održati Međunarodni znanstveni kolokvij Pedeset godina feminističke lingvistike: odjeci u kulturi i društvu. Organiziraju ga profesorice Mislava Bertoša (Odsjek za lingvistiku) i Tatjana Pišković (Odsjek za kroatistiku).

Program kolokvija