Novosti › Vijesti i zbivanja
17. 11. 2022.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu 2022.

27. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održavala se od 10. do 12. studenoga 2022. na Zagrebačkome velesajmu. Drugoga dana Smotre Odsjek za kroatistiku Filozofskoga fakulteta predstavio je program studija zainteresiranim maturantima.

U predstavljanju su sudjelovale profesorice: doc. dr. sc. Marija Malnar Jurišić, izv. prof. dr. sc. Tatjana Pišković, prof. dr. sc.  Anđela Frančić i izv. prof. dr. sc. Tanja Kuštović te studenti Anamarija Mrkonjić i Juraj Matej Kovač. Mnogobrojni su maturanti posjetili štand Odsjeka za kroatistiku i zadržali se ‒ i duže nego što su planirali ‒ u ugodnom druženju sa svojim budućim kolegama i profesorima. Ne samo da su dobili odgovore na brojna pitanja (o uvjetima upisa, raznolikosti kolegija, strukturi studija i sl.) nego i ohrabrujuće motivacijske poruke.

Nadamo se da su maturanti osjetili ljubav i entuzijazam predstavljača Odsjeka za kroatistiku te da će ugodna atmosfera na Smotri doprinijeti njihovu uspjehu na državnoj maturi i potaknuti ih da se upišu upravo na naš studij.

Anamarija Mrkonjić