Novosti › Vijesti i zbivanja
14. 10. 2019.

Predstavljanje knjige Marine Protrke Štimec "Politike autorstva"

Srdačno vas pozivamo na predstavljanje knjige 'Politike autorstva. Kanon, zajednica i pamćenje u novijoj hrvatskoj književnosti' dr. sc. Marine Protrka Štimec, izvanredne profesorice na Odsjeku za kroatistiku.

Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 21. listopada 2019. u 19:30 sati,  u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb.

Sudjeluju: dr. sc. Vinko Brešić, red. prof; dr. sc. Tatjana Jukić, red. prof, dr. sc. Aleksandar Mijatović, izv. prof, autorica i urednice, doc. dr. sc. Danijela Lugarić Vukas (urednica Biblioteke L) i Anita Šikić

O knjizi:

Matoševa predodžba o umjetničkom djelu kao flertu, flaniranju, iverju ili igri duhanskoga dima, nastala u osvit moderniteta, upućuje na bitno svojstvo umjetnosti, pa i književnosti, a to je performativnost. Književni se tekst, kako pokazuje Marina Protrka Štimec u knjizi Politike autorstva, proizveden kao materijalni otisak na bjelini papira ili na zaslonu kakva suvremenog tehničkog pomagala zbiva u interakciji zajednice, u neprestanom rastvaranju i obnavljanju mogućnosti da se netko ili nešto iskaze ili pokaze vidljivim.

Pozivnicu za predstavljanje možete pogledati i preuzeti ovdje

Poveznica na Facebook-stranicu događaja nalazi se ovdje.

Radosno Vas očekujemo!

Hrvatska sveučilišna naklada
Zavoda za znanost o književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu
Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića