Poštovani i dragi studenti prve godine,

prosljeđujem vam poziv dr. sc. Ande Bukvić Pažin.

Srdačan pozdrav,

Joža Horvat

Petkom u podne: Book Express

Drage studentice i dragi studenti 1. godine,

imate dojam da je knjiga previše, a vremena premalo? Da svi stalno govorimo o čitanju, a nitko zapravo ne čita pa razmišljate o tome biste li i vi trebali (i govoriti i čitati)? Profesori(ce) vas pitaju kad ste zadnji put pročitali nešto na hrvatskom jeziku, a vi se (osim lektire koju želite zaboraviti) ne možete ničega sjetiti? Ako je tako, a i ako nije, pridružite nam se kroz sljedećih nekoliko tjedana, u Mjesecu hrvatske knjige i u mjesecu sajmova knjiga, na ekspresnom klubu knjige - Petkom u podne: Book Express.

Pravila su jednostavna: preuzmete knjigu na dogovorenom mjestu, pročitate je u roku od tjedan dana, i pridružite se kolegicama i kolegama u razgovoru o onome što ste pročitali. Na klubu će biti prisutni i prevoditelji(ce) knjiga, a izvorne autore moći ćete upoznati (i s njima razgovarati) na promociji knjige u tjednu poslije.

Klub traje pet tjedana, i čitamo pet različitih autora, kultura, jezika i konteksta, sve na hrvatskom jeziku. Knjige koje će se čitati dobit ćete u trajno vlasništvo.

Svi zainteresirani brucoši i brucošice neka se čim prije jave voditeljici kluba Andi Bukvić Pažin na . Broj mjesta je ograničen pa idemo po principu tko-prvi, a prednost imaju studenti i studentice jezika i književnosti - ali i ostali studenti našeg fakulteta su dobrodošli.

Radionice se provode u sklopu projekta Naklade Ljevak Translators in Focus (Prevoditelji u fokusu) kojeg u sklopu programa Kreativne Europe, potprogram Kultura, sufinancira Europska Unija.

dr. sc. Anda Bukvić Pažin