Novosti › Vijesti i zbivanja
12. 6. 2015.

Poziv na premijeru: Držićeva »Novela od Stanca« u Maloj sceni

Svi zainteresirani profesori i studenti pozivaju se na premijeru Držićeve Novele od Stanca u Malu scenu, Medveščak 2, u nedjelju, 14. lipnja u 20 sati. U predstavi glume i sudjeluju studenti kroatistike.

Ragusini, Teatar M&M, V. gimnazija, Zagreb, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Kazalište Mala scena prikazuju:

Marin Držić
Novela od Stanca
Prikazana u Martolice Hajdinova na piru 
Ideja, režija i dramaturgija: prof. Mira Muhoberac i prof. Vesna Muhoberac

Glume, govore, plešu, pjevaju, sviraju:

Manuela Bajan, Maksimilijan Balatinec, Leda Bašić, Nika Bokić, Martin Brežanski, Ivana Ćurić, Leonarda Frljak, Ivan Igić, Lara Granoša, Iva Lucija Kardum, Lehana Leček, Tina Marušić, Iva Primorac, Mirna Sarjanović, Mario Šimudvarac, Klara Šinka, Matej Vagić

Zagrebačka premijera: 14. lipnja 2015., Kazalište Mala scena, početak u 20 sati, deset dana prije Ivanjdana

Komediola Marina Držića Novela od Stanca, remek-djelo hrvatske i svjetske književnosti i kazališta nastalo točno na polovici 16. stoljeća u renesansnom Dubrovniku, prikazuje se u Maloj sceni u Zagrebu u lipnju 2015. u ozračju sna ivanjske noći, u čaroliji slojevita Vidrina hrvatskoga jezika, u rasplesanu, raspjevanu, razigranu snu o Gradu-teatru, u „snu u snu“, u blizanačkoj zrcalnoj strukturi, s dvojicom Stanaca, s dvjema skupinama vila i maskara, u toplini krjesova što trepere za/na Ivanjdan, u osluhivanju savršene Držićeve skladbe govora i glazbe, mladosti i veselja, sreće i radosti, mitoloških i biblijskih niti.

Koreografija i scenski pokret: prof. Vesna Muhoberac i prof. Mira Muhoberac

Producentice: Vesna Muhoberac i Vitomira Lončar

Fotografije: Vesna Muhoberac